Ramazan Yardımları

Ad

2017 RAMAZAN YARDIMLARI

Değerli Hayırseverimiz;

Sevgili Peygamberimiz bir Şaban ayının sonunda Ramazan ayına girerken ashabına hitabederek Ramazan ayının kutsiyet ve faziletini şöyle belirtmiştir:

- Ey insanlar! Yüce ve mübarek bir ayın gölgesi üzerinize bastı.

O ayda bir gece vardır ki bin aydan daha hayırlıdır.

Allah o ayda oruç tutmayı farz kıldı. Geceleyin ibadet yapmayı (terâvih namazı kılmayı) nâfile kıldı.

O ayda bir hayır işleyen kimse diğer aylarda bir farz işlemiş gibi olur.

O ayda bir farz işleyen ise diğer aylarda yetmiş farz işlemiş gibi sevap alır.

O, sabır ayıdır. Sabrın karşılığı ise cennettir.

O, yardımlaşma ayıdır.

O ayda müminin rızkı bollaştırılır.

O ayda kim bir oruçluyu iftar ettirirse bu, günahlarının bağışlanmasına ve cehennemden kurtulmasına sebep olur. Aynı zamanda oruçlunun sevabı kadar sevap verilir. Oruçlunun sevabından da hiç bir şey noksanlaşmaz.

Ashab:

- Yâ Rasûlullah! Hepimiz oruçluyu iftar ettirecek bir şey bulamıyoruz" deyince Resûlellah (s.a.v.) Allah bu sevabı oruçluyu kuru bir hurma ile veya bir yudum su ile ya da bir yudum süt kaşığı ile iftar ettirene de verir.

O öyle bir aydır ki evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtuluştur.

O ayda köle ve hizmetçilerin yükünü hafifleten kimseyi Allah bağışlar ve cehennem ateşinden kurtarır.

Ramazan ayında şu dört şeyi çokça yapınız. Bunlardan ikisini yapmakla Rabbinizi razı edersiniz, diğer ikisini yapmaktan da müstağnî sayılmazsınız. Rabbinizi razı edeceğiniz iki haslet şunlardır:

a- Allah´tan başka hiç bir ilah olmadığına şehâdet getirmek.

b- Allah´ı anıp istiğfar etmek.

Müstağnî olmadığınız iki haslete gelince:

a- Allah´tan cenneti istersiniz.

b- Cehennemden O´na sığınırsınız.

Kim bir oruçluya su verirse, Allah da ona havzımdan öyle bir şerbet verir ki, artık cennete girinceye kadar hiç susamaz.

Görüldüğü gibi Ramazan ayı çok faziletli ve kutsî bir aydır. Ona bu fazilet ve kutsiyeti kazandıran şey hiç şüphesiz ki o ay içerisinde inmeye başlayan yüce kitabımız Kur´ân-ı Kerîmdir. Yüce Allah bu konuda şöyle buyurur: "İnsanlara doğru yolu gösteren, hidayeti ve hakkı batıldan ayırmayı açıklayan Kur´an Ramazan ayında indirildi."

2017 Ramazan Yardımları

Paylaşmanın ve bereketin ayı Ramazan-ı Şerif geldi. Ailecek veya sevdiklerimizle kurulacak olan Ramazan sofraları, Akşam ezanıyla birlikte açılacak oruçlar ve devamında sabrın ve hissiyatın değer kazandığı bu mübarek ayda bileceğiz ki birilerinin sofrası eksik, tatsız, tutsuz ve kupkuru...

Bir gece bir tencere az kaynasın ne olur? başka çocuklarda sıcak, lezzetli yemekler yiyebilsin diye düşünüp yaptığınız yardımlar yine size dönecek. Ama daha bereketle, huzurla, ama bir çocuk gülüşüyle...

Ramazan yardımlarınızı İHYA VAKFI'nın aracalığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz...

Doğrudan Gıda Yardımı

Vakfımıza kayıtlı ihtiyaç sahibi aileleri dikkate alarak bir gıda ihtiyaç listesi oluşturduk. Bir ailenin Ramazan ayı boyunca ihtiyacını karşılayacak örnek erzak paketinin içeriği aşağıdadır. Doğrudan erzak yardımı için bu standart paketin ücreti; 80 TL'dir.

Fitre veya Zekat

Erzak paketleri gibi fitre ve zekât yardımlarınız da acil ihtiyacı olan ailelere iletilecektir.

Yardımlarınız İçin Teşekkür Eder, Hayırlı ve Bereketli Bir Ramazan Geçirmeniz Dileğiyle...

İHYA İLİM HİZMET VE YARDIMLAŞMA VAKFI

IBAN:TR50 0020 5000 0086 8098 6000 04

Kuveyt Türk Bankası- Kocamustafapaşa Şubesi